TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók

Mottó: "Nem az a lényeg, hogy ki korteskedik, hanem az, hogy kiért." (Mácz Ákos)


Kedves Barátaim!

Most, hogy lejár az "Év Elnöke" cím viselésének joga, szeretném felvázolni a mögöttünk hagyott egy esztendő legfőbb állomásait.

Hozzád fordulok, Mátyás barátom!

Bevallom neked, nem azért vittelek New Yorkba, hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb szavazásán, hanem azért, hogy az újvilágban is megvethessük a lábunkat a New York-i tagozat megalapításával.

Bevallom neked, nem azért szerkesztem hónapok óta az Énekes Vazul "Így írtok ti", hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb megméretésén, hanem azért, hogy a Vazul tovább éljen - még magasabb színvonalon.

Bevallom neked, nem azért emlékeztem meg egy József Attiláról egy beküldött verssel április 11-én, hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb szavazásán, hanem azért, mert pont akkor pont az a vers a főoldalra kiálltott.

Hozzád fordulok, Lajos barátom!

Bevallom neked, nem azért szerveztem veled az osztálytalálkozót, hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb szavazásán, hanem azért, hogy gyökereinket ápolva még magasabb szintre emeljük az ÉKT szellemiségét.

Bevallom neked, nem azért szerkesztettem az Arlequint, hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb szavazásán, hanem azért, hogy jó hírét vigyük Cegléden is társaságunknak, és végre ott is felfigyeljen ránk a helyi média.

Hozzád fordulok, Béla barátom!

Bevallom neked, nem azért nem terjesztettem elő bizalmatlanságit, hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb megméretésén, hanem azért, hogy megmaradjon egységben az erőnk, melyet évek alatt tettünk igazán erőssé.

Bevallom neked, nem azért nem kérem folyton az írásbeli jegyzőkönyvet, hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb szavazásán, hanem azért, mert elfelejtem.

Hozzád fordulok, Mozó barátom!

Bevallom neked, nem azért terjesztettelek elő elnöki címre anno, hogy az idén rám szavazz az év legjelentősebb szavazásán, hanem azért, hogy példamutató szorgalmaddal erősítsd a Kollégium munkáját.

Hozzátok fordulok, kedves barátaim!

Bevallom nektek, nem azért dolgozom szürke eminenciásként, csendben az ÉKT ügyein, hogy az idén rám szavazzatok az év legjelentősebb megmérettetésén, hanem azért, mert öt esztendeje az ÉKT az életem.

Egyet kérek Tőletek! Engedjetek dolgozni tovább, adjatok hozzá erőt, és kitartást! Isten éltessen, ÉKT!



Siófok-Töreki, 2005. július 23.

Mácz Ákos



Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014