TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók

Mottó: "Ha csak a részvétel lenne a fontos, minden verseny a megnyitóig tartana."
(Dr. Nagy L.)

Miért érdemlem meg, hogy én legyek az ÉV elnöke?


Tisztelt Esküdtszék! Független Nővizsgáló Úr!

A vád képviselői megpróbálják majd bebizonyítani, valónak tűnő tényekkel alátámasztani védencem, azaz tenmagam bűnösségét, és ez által alkalmatlanságát a szóban forgó elismerésre. Önök azonban sokkal bölcsebbek annál, minthogy bedőljenek az igaztalan rágalmaknak. Lesz majd egy-két jól hangzó, ám de negatív kicsengésű mondat, amely más kontextusba helyezve már nem állja meg a helyét. Kérem, hogy olvassanak a sorok között, tekintsenek a szavak mögé! Mert mik is a faktumok: itt van egy jól szituált, 30 év körüli, kisportolt jogász, aki nem keveset tett azért, hogy az elmúlt esztendőben tovább öregbítse szőke gondolataiból életre hívott társaságának jó hírét.

1. Nem kevés munkát fektettet abba, hogy - komoly társadalmi közmegbízatása, és népes családja mellett - az ÉKT égisze alatt létrehozzon egy 15 éves érettségi találkozót, amely színvonalát tekintve is megütött minden mércét. Itt azonban - bár ez a kortes beszéd nem róla szól - meg kell említeni Mácz Elnök Úr rendkívüli erőfeszítéseit is.

2. Munkája által nem kis szerepe volt abban, hogy a Cegléd és környékét bemutató televíziós adás kapcsán az ÉKT vezetősége ott tetszeleghetett az MTV1-en. Sőt egyik elnöktársának ezzel - közvetve - más örömöket is okozott :, amelyből azután később is profitált a társaság.

3. Ennek köszönhetően igen szimpatikusan nyilatkozott a magyar televízió egy másik délelőtti műsorában. Rajongói levelek ezreinek feladási lehetőségét megteremtve ezzel.

4. Hathatós közreműködésének köszönhetően az ÉKT idén kézzel (füllel) foghatóan is megkezdte szülővárosi ismertségének bővítését Koltói Ádám Mit szól hozzá? című rádiós adásán keresztül, akinek előtte - egy irodalmi verseny közös zsűrizése kapcsán - hosszasan ecsetelte az ÉKT kortárs irodalomtörténeti szerepét.

5. Mindezt csak fokozta az a lehetőség, amely idén először csillant meg, és amely a hallhatatlanság útjának kapujába terelte az ÉKT-t. Igen kérem kis híján érettségi tétellé avanzsált a társaság. Ez is annak az embernek köszönhető, aki most az Önök tárgyilagos megítélésére apellál.

6. Csak mellékesen jegyzem meg az ÉV-ben tett elemzést, amelyre - már nem első ízben, sértődés helyett - rendkívül pozitív írói válasz érkezett dicsérve az elemző stílusát, humorérzékét.

7. És még hosszasan sorolhatnám azokat a jócselekedeteket, amelyeket Nagy Elnök Úr tett a társaságért, azonban egyrészt nem szeretném tovább rabolni az idejüket, másrészt nem szeretném, ha túlzott dicsekvésnek tekintenék azt.

A fentiekre figyelemmel azt gondolom objektíve nem tudnak más döntésre jutni, mint arra, hogy idén a leginkább méltó személyiség az ÉV Elnöke Díjra az az ember, aki nemcsak, hogy ott bábáskodott a szülésnél, de szinte egyedül hordta ki a közös gyermeket, és a másik 3 mellett az elmúlt évben is kiemelt figyelmet szentelt egészséges fejlődésének.

Köszönöm, hogy meghallgattak.


Siófok-Töreki, 2005. július 23.


Dr. Nagy Lajos
Ügyvezető Elnök



Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014