TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók


2th ANNIVERSARY

Living Poets’ Society Canadian Association

(LPSCA)

Az Élő Költők Társasága Kanadai Tagozatának születésnapja július elsejére esik. Ennek méltó megünneplését, kissé előrehozottan, a két érintett elnök az elmúlt hét végén megejtette…

Oral MEMO - written version

Történt egyszer, hogy két bátor hazafi új hazát hódított és új szövetséget hozott létre. Ott, hol ég és a víz összeér, ott, hol párafelhő lövi vissza a páratlan páros alkalmi duettjét, a Lucky-t.

Történt pontosan egy évre rá, hogy a páros fele elment Joe Cocker koncertre ünnepelni, mert akkor még bőség volt.

Történt pontosan két mínusz két napra rá a következő:

Revuczky elnök úr bizalmas telefont kapott csütörtökön, bizonyos Marina elnök úrtól, aki valamiféle karriert és ingyen vízilabda meccs jegyek közötti kapcsolatot feszegetett. Van még egy. Igen volt a válasz és Revuczky elnök úr elégedetten dőlt hátra a karosszékben. Valaki még őrá is gondol ebben a vészterhes időszakban, akkor, amikor nyakunkon az év elnö…

Revuczky elnök úr arra gondolt, hogy talán méltón ünnepel a kanadai tagozat azon a hétvégén. Azon a hétvégén, amikor a jogos tulajdonos beköltözik, Miss Kiss buliba megy és Epelecs szállodát keres.

Marina elnök úr ellentmondást nem tűrő hosszú vászonnadrágban, Revuczky elnök úr kissé lengébben öltözve foglalta el méltó helyét a Hajós Alfréd uszoda B középjében a 40 fokos melegben. Magyar vízilabda válogatott, Niagara. Van bennük valami közös: Víz és Halhatatlanság.

A meccs után a két elnök alkalmi Csepregi Éva koncertre volt hivatalos, a szomszédos focipályára. Mert most már nincs bőség, csak nadrágszíj van. És sok smink.

“Holnap hajnalig’ mulatott volna a Plac Pigálon (tudom nem így kell írni, de ki tud itten franciálul??) a két Don Quijote, ha nem várta volna őket az epelecstaxi és a törekikocsma.

Történt aztán ott sok minden. Talán kicsit több is a kelleténél (Ugye, Mozó elnök aspiráns úr!?)

Slágvoltokban:

Gulyásleves, Marhapörkölt, Sör, Unikum, Vilmos (körte), Tónibá, Raul, Gujdár, Tököli és MAKALELEEEEEEE.

Kutyasimogatást (kontakt lencse keresés-?) feledve HIBÁTLAN születésnapi parti.

Jövőre veletek ugyanitt.

2003. július 1.



Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014