TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók

Tisztelt Egybegyűltek! Tisztelt Kollégium

A minap egy lakodalomba voltam hivatalos. A nászajándék mellé egy üdvözlő kártyát tettünk, hogy emlékezzen az ifjú pár, kitől is kapták a meglepetést. A társaság sokáig hezitált, mi kerüljön a lapra, mígnem az általam javasolt idézet került fel, mindenki megelégedésére: "Csak az az ág hajt rügyet, melyet nem hagynak kivágni a más fát ültetni vágyók"

Kell-e szebb idézet, kell-e szebb útravaló egy életét közösen most kezdő párnak?! Miután elolvasták, egy-egy könnycsepp csordult végig arcukon, hiszen ha meg nem is értették a mondatot, ráéreztek arra.


Kedves Barátaim!

Valahogy így vagyunk ezzel mindahányan. Öt év multán is fátyoslos lesz a szemünk, ha újra elolvassuk, vagy fejből idézzük jelmondatunkat. Talán ma sem értjük, csak érezzük jelentését. Ahogyan annak idején, valamikor 2000 nyárutóján, amikor eltökélten létrehoztuk Társaságunkat.

Akkor talán - rajtam kívül - még egyikünk sem hitt abban, hogy olyan siker-palántát ültetünk az utókornak, amely évről évre erősödik, újabb és újabb rügyeket hajt. Mert mi nem engedtük, hogy kivágják őket. Mert mi ott voltunk a kezdetektől, mi locsoltuk a zsenge szárat, mi metszettük vissza a vadhajtásokat, mi permeteztünk, kacsoltunk, kötöztünk, és támasztottuk alá a leggyengébb ágakat. És mi arattuk le a termést is. Amely minden évben egyre nagyobb volt. Hála a kitartásért, hála nekünk.

Így indult útjára az az igaz történet, amelynek szimbólummá vált címét egyként mondjuk el számtalanszor az írott és az íratlan sajtóban: www.ekt.hu Ez az a hely, amely otthonunk lett. Egy meleg, barátságos lakhely, amelynek ajtaját kitártuk a világra. És a hála nem maradt el. Vendégeink jönnek, és csak egyre jönnek. Ki tovább marad, ki csak átmenetileg. Mindenki számára van hely. Házigazdánk, Énekes Vazul, igazi meleg szívű vendéglátó.


Uraim!

Kell- hangsúlyoznom, hogy Társaságunk már milyen korán felismerte a technika adta lehetőségeket? Hogy milyen korán észrevette a fejlődés irányát, a haladást, az internet nyújtotta korlátlan lehetőségeket? Hiszen, ha visszagondolunk, mi már a kezdetekben ott voltunk a helyszínen. Úgy éreztük, ezt a szellemi tőkét másokkal is meg kell osztanunk. Nem maradhat ki a világ a jóból. Bizonyára tudják Önök is, ha születik egy új matematikai bizonyítás valamelyik tudós tollából, az nem szabadalmaztatható, nem titkosítható. Nos, így érezzük mi is kötelességünknek, hogy szellemi sziporkázásainkat megoszthassuk a Föld lakóival.

Már 2000-ben, még ha csak kezdetleges formában is, de megjelentünk első honlapunkkal, aztán 2001-ben következett a saját webcím, egy szebb megjelenéssel, majd végül 2002-ben megtaláltuk igazi arcunkat. Azóta is töretlen ez a lendület, sikert sikerre halmozzunk. Nem véletlen, hogy kedvencei vagyunk nem csak a határon belül élő irodalomkedvelőknek, de a világ számos pontjáról látogatnak vissza hozzánk rendszeresen.


Az első 10 ország látogatottságai:

1. Hungary 31057 89.0 %
2. Netherlands 1097 3.1 %
3. United States 417 1.2 %
4. Romania 396 1.1 %
5. Germany 350 1.0 %
6. Sweden 173 0.5 %
7. Slovakia 152 0.4 %
8. United Kingdom 130 0.4 %
9. Canada 102 0.3 %
10. Austria


Tisztelt Uraim!

Egy esküvői példával kezdtem mai ünnepi beszédemet, így stílusosan ezzel is fejezem be. A házasság - elkötelezettség. Mi, valahányan, öt évvel ezelőtt eljegyeztük magunkat a Társasággal, majd örök hűséget fogatunk. Házasságunkból született sikereink velünk cseperednek, és mi büszkék vagyunk rájuk. Így lett az igaz törtéNET-ből egy igazi sikertörtéNET…



Siófok-Töreki, 2005. július 23.

Mácz Ákos



Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014