TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Jegyzőkönyvek

Élő Költők Társasága
Bernecabaráti kör
----------------------------------------------------------------------
Készült: 2011. november 12-én (szombaton) a Munkácsy Oszlopcsarnokban, az ÉKT Mikszáth Kúriájának Tell Vilmos termében 2011. november 05-én tartott üléséről utólag, emlékezetből, kézzel írt jegyzetek alapján.


Jelen vannak:
MB alapító, lemondott Ügyvezető Elnök, az ÉV ELNÖKE
NL a legalapítóbb, kinevezett Társadalmi Elnök, önjelölt Ügyvezető Elnök
RM alapító, örökös Választott Elnök, többszörös ÉV ELNÖKE
MÁ alapító, Tiszteletbeli Elnök, volt már ÉV ELNÖKE
MZS tisztségváltogató, (volt) Kulturális Elnök
KGY Független Könyv-és Nővizsgáló, hivatalos szavazatszámláló
LA (volt)ViBi Elnök, Puccsista

Az ülésre szabályszerűen kiküldött meghívó alapján (1. sz. melléklet), immár ötödik alkalommal Bernecebarátiban, a Mikszáth Kúriában került sor. Az ülés helyszínére a résztvevők az alábbiak szerint érkeztek meg:

Nagy Elnök úr elsőként - a hagyományoknak megfelelően - Független Nővizsgáló urat vette fel Cegléden, aki - a hagyományoknak megfelelően - azonnal élménybeszámolóba kezdett, amelyet először a repülőtéren szakított meg egy rövid időre. Liszt Ferenc 2-őn Marina Elnök úr landolt az eredeti tervhez képest több mint fél órát késve, amelyet a parkolóórába elhelyezett kisebb összeggel (kötbér) próbált kompenzálni.

A reptéri fogadtatás frenetikus volt. Nagy Elnök úr Nővizsgáló úr karjaival integetve jelezte, hogy bizony nem akárki érkezik az egyik londoni géppel. Miután valamennyien nyilatkoztak az írott és elektronikus média képviselőinek, és a reptéri biztonsági személyzetnek elindultak a társaság székhelyének is otthont adó településre. Nővizsgáló úr Marina Elnök úr kedvéért elölről kezdte a Ceglédtől Pestig már megkezdett történeteket. Budapest és Vác között megálltak egy üzemanyagkúton, persze nem tankolni. Marina Elnök úr rendkívül szimpatikusan, ráutaló magatartással a büféhez invitálta utastársait, akik ezt meghívásnak érzékelve azonnal elkezdtek rendelni. Mindketten tettek ugyan egy tétova kísérletet arra, hogy majd ők, majd ők fizetnek, de azt Marina Elnök úr határozatlanul visszautasította:. Így aztán felették az össze akciós süteményt, és azt leöblítették némi kapucsínóval, és üdítővel.

Evés közben felhívták Mácz Elnök urat, hogy megérdeklődjék merre jár, aki közölte, hogy éppen most indul útnak Szentendréről Monori Elnök úrral. A telefont letéve Mácz és Monori Elnök urak közös utazása kapcsán felvetődött egy esetleges szavazategyeztetés lehetősége is, de azt elvetették (mint lehetőséget:). Ezt követően Nagy Elnök úr Marina Elnök úr vagyoni helyzetét próbálta firtatni, ami viszonylag rövid beszélgetés volt. Tovább indulva, és közeledve a célhoz Marina és Nagy Elnök úr feszült csendben hallgatott. Nővizsgáló úr nem.

Megérkezve Bernecebarátiba - kultúremberekről lévén szó - egyből az új könyvtár felé vették az irányt, ahol a régi könyvtáros várta őket néhány jó könyvvel, és a Mikszáth Kúria kulcsaival, mivel a házigazda későbbre volt várható. Gyorsan ki is olvasták Jáger Mester egy-egy klasszikusát, amely mellett Heine: Ken című művébe is belelapoztak. Mindeközben megérkezett Mácz és Monori Elnök úr is, akik panaszkodva a dohos könyvtári szagra haladéktalanul felmentek a Mikszáth Kúriába. Nagy Elnök úr és utastársai kissé belefeledkeztek a kikért irodalmi alkotásokba, amikor meglepetésre a házigazda hívta őket telefonon azzal, hogy szíveskedjenek felfáradni az ülésnek helyet adó ingatlanba.




K.m.f


Dr. Nagy Lajos
Társadalmi Elnök
Jegyzőkönyvvezető

Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014